Hydrogenprisen

Norsk Hydrogenforum deler ut Hydrogenprisen. Hydrogenprisen 2021 vil deles ut under Hydrogenkonferansen 1. juni 2022.

Den siste vinneren av Hydrogenprisen var Christopher Kloed i 2019. Han ble i sin tid valgt til Norsk Hydrogenforums første styreleder, i 1996.

Hydrogenprisen er en utmerkelse som deles ut til én eller flere personer som har gjort en spesiell innsats for, eller bidratt til ny kunnskap om hydrogen som energibærer:

  • Samfunnsmessig
  • Innen utdanning og forskning
  • Industrielt

Den/de nominerte må enten være tilknyttet en norsk institusjon/selskap, eller være norsk statsborger og ha utført arbeidet ved en utenlandsk institusjon/selskap for å komme i betraktning.

Mer detaljer om tidspunkt for utdeling vil bli klarlagt i løpet av mars.
Klikk her for å komme til nomineringsskjema.

Du finner statuttene for Hydrogenprisen her.

Liste over tidligere vinnere:

2019: Christopher Kloed, for sitt arbeid med å samle bransjen i en nasjonal forening. Sammen med Reidar Tunold og Bjørn Gaudernack grunnla han Norsk Hydrogenforum i 1996. Kloed var foreningens første styreleder.

2018: Steffen Møller-Holst, for sin årelange innsats for å fremme norsk forskning og industriutvikling og sitt store bidrag for å plassere den norske hydrogensektoren i toppsjiktet i Europa.

2017: Ola Elvestuen, nestleder i Venstre, for lang innsats som lokal- og nasjonal politiker.

2013:  Akershus fylkeskommune v. fylkesordf. Anette Solli og fylkesutv.leder Solveig Schytz, for deres langsiktige H2-satsing.

2012:  Ulf Hafseld for redning av stasjonsnettet gjennom opprettelse av operatørselskapet HYOP.

2011:  NTNU-student, Øivind Wilhelmsen fra NTNU for dipl.oppg. med fokus på mer effektiv H2-produksjon fra naturgass.

2010:  Dr.gradsstip. v. UiB, Dr. Crina-Silvia Ilea Suciu for artikkelen: “NiO/YSZ nanoparticles obtained by new sol-gel route”.

2009:  Masterstudent v. UiO, Tor Svendsen Bjørheim for oppgaven “DFT-modellering og transportstudier i blybaserte perovskitter”. 

Medlemmer