Varebiler / nyttekjøretøy

SymbioFCell/Renault Kangoo ZE H2

SymbioFCell er et fransk selskap i Michelin-gruppen som integrerer brenselcelle- og tankløsning i eksisterende Renault Kangoo ZE el-varebil. Dette dobler rekkevidden og gjør bilen mye mer attraktiv for næringsmarkedet og offentlig sektor, da man ikke blir avhengig av daglig lading, slik at bilen får betraktelig større autonomi.

Symbio FCell/Nissan EV-200 H2

Symbio FCell presenterte på FC EXPO 2017 i Tokyo deres neste hydrogen-varebil for serieproduksjon, som skal lanseres i 2018. Den blir også tigjengelig som 7-seters passasjerbil, og Taxi Parisien (som utstilt i Tokyo) blir trolig lanseringskunde.

SymbioFCell/Renault Master Z.E H2

SymbioFCell skal også introdusere rekkeviddeforlenger for den nye Renault Master ZE, som ble lansert i januar 2017. Batterimodellen har 200 km (NEDC) rekkevidde, men Symbios brenselcellepakke vil øke denne til 350 km, uten reduksjon i kjørelengde vinterstid. Symbios versjon vil introduseres i 2018.

Hyundai H350 hydrogen-varebil/minibuss

Hyundai har vist fram en prototype på hydrogenvarianten av H350, som vurderes satt i produksjon.

VW Crafter HyMotion

Volkswagen presenterte under IAA 2018 i Hannover konseptet for en VW Crafter hydrogenvarebil, kalt HyMotion. Denne bygger videre med økt rekkevidde og raskere fylling, fra eCrafter som nylig ble presentert.

Chevrolet Colorado ZH2 Pickup

General Motors etablerte i 2015 samarbeid med TARDEC (Hærens FoU-avdeling i det amerikanske forsvaret) om utvikling av en hydrogendrevet pickup med råe egenskaper. Siden våren 2017 er denne under testing, med lovende resultater.

Medlemmer