Nikola Tre - Europeisktilpasset hydrogen-trekkvogn

Europa-testing av lastebilen starter i Norge fra ca. 2022. Den har også fått et norsk modellnavn, og har mottatt betydelige forhåndsbestillinger - med Felleskjøpet som så langt største kunde i Norge.

Nikola Tre - Europeisktilpasset hydrogen-trekkvogn
 

Nikola Tre er bygget for europeiske markeder etter europeisk standardmål. (Illustrasjon: Nikola Motor Company / Felleskjøpet)

Som svar på stor etterspørsel fra Europa, lanserte amerikanske Nikola Motor Company i november 2018 en hydrogen-elektrisk lastebil for europeiske markeder.

Produsenten har forstått at Norge leder an i elektrifisering av veitrafikken, og har derfor kalt den europeiske lastebilen Nikola Tre. Begrunnelsen for dette er at «Three» er «Tre» på norsk.

En "statisk" modell av Nikola Tre ble vist på det store Nikola World" i april 2019 i Phoenix, USA, sammen med andre nullutslippsnyheter fra Nikola - inkludert prototypen for Nikola Two. Flere tusen Nikola Tre-lastebiler er allerede forhåndsbestilt og i Norge leder Felleskjøpet Agri an med 50 kjøretøy.

Nikola Tre. Illustrasjon: Nikola Motor Company

Nikola Tre har 500 til 1000 hk, 6x4 eller 6x2 hjulkonfigurasjon og en rekkevidde på 500 til 1200 km avhengig av tilvalg.

Den lages etter europeiske krav til størrelser og vekt.

Først i Norge

Europa-testing av Tre starter i Norge en gang rundt 2022, er siste melding fra Nikola. Selskapet er i gang med å finne lokaler for den Europeiske lastebil-produksjonen.

Nikola samarbeider med Nel Hydrogen med å opprette fyllestasjoner for Nikola-lastebiler i USA. Det skal med andre ord ligge godt til rette for slike fyllestasjoner for Nikola Tre i Norge, når tiden er inne for det.

Les mer om Nikola Tre her.

- Nel har vært flinke til å få på plass stasjoner i USA. Vi vil jobbe videre med Nel for å sikre ressurser til vår vekststrategi for Europa. Vi har mye arbeid foran oss, men med de rette partnerne kan vi klare det, sier finansleder i Nikola Motor Company, Kim Brady.

Bestillings-adresse

Innen 2028 skal Nikola ha over 700 hydrogenstasjoner i USA og Canada.

Nikolas Europa-stasjoner skal etter planene rulles ut ca. 2022 og skal være til stede i de fleste europeiske områder rundt 2030.

Europeiske lastebilkunder som skal reservere mer enn ti lastebiler kan sende en epost til bill.cherry@nikolamotor.com.

Alle andre reservasjoner kan gjøres på www.nikolamotor.com.

 

Medlemmer