Hyundai XCient Fuel Cell hydrogenlastebil

Hyundai Motor Company i Korea har utviklet en ny hydrogenelektrisk lastebil og inngått en avtale med sveitsiske H2 Energy om å sammen levere hele 1.000 slike i det sveitsiske markedet i perioden 2019 til 2023.

Hyundais nye hydrogenelektriske lastebil. Foto: Hyundai

Hyundais nye hydrogenlastebil vil levere en rekkevidde på hele 400 kilometer under reelle forhold. Den vil rulles ut med solide leveranser til H2 Energys kunder i Sveits de første årene, men Hyundai sier de har utviklet modellen med europeisk tilpasning for en stor potensiell kundegruppe, og NHF antar at lastebilen kan selge godt også i Norge.

Helt ny lastebil

Hyundais første nullutslipps lastebil får et nytt 190kW-brenselcellesystem, og det er denne bilen som vil inngå i avtalen. I følge selskapet er mye av den tekniske utviklingen som skjedde til personbilen Nexo basis for steget opp til tungbilsegmentet. Lastebilen får åtte lagringstanker for hydrogen, og disse er smart plassert mellom førerhuset og resten av lastebilen. 

Bilen får dessuten et særegent design med svært god aerodynamikk, som utstråler miljøvennlige egenskaper. 

Motoren får en effekt på 471 hestekrefter, og leverer et dreiemoment på 3.400 Nm.

H2 Energy 

H2 Energy planlegger med denne avtalen å tilby Hyundais nye lastebil til sine sveitsiske kunder. I første omgang vil de tilbys til medlemmer i Sveits' H2-hydrogenforening, som blant annet betyr flere fyllestasjonoperatører, forhandlere og andre med en interesse i miljøvennlig transport. 

H2 Energy tilbyr har spesialisert seg på produksjon og leveranse av hydrogen til kjøretøyer i det sveitsiske markedet. I tillegg har selskapet datterselskaper i Tyskland, Østerrike og Norge. 

Kilde:

http://www.mynewsdesk.com/no/hyundai-motor-norway-as/news/hyundai-skal-levere-1-dot-000-hydrogenelektriske-lastebiler-325293 

https://www.trucks.com/2018/09/21/hyundai-fuel-cell-electric-trucks-switzerland/ 

Medlemmer