Caetanobus Fuel Cell / Toyota

I Europa vil Toyota levere sitt brenselcellesystem, inkludert brenselcellestacks, hydrogentanker og andre nøkkelkomponenter til det portugisiske bussingeniør- og produksjonsfirmaet Caetanobus, for produksjon av hydrogendrevne bybusser tilpasset det europeiske markedet.

Caetanobus Fuel Cell / Toyota

De første brenselcellebussene vil rulle av Caetanobus' produksjonslinje høsten 2019 og vil bli brukt av selskapet som demonstrasjonsbusser.

Ved lanseringen i september 2018 sa Johan van Zyl, president og administrerende direktør, Toyota Motor Europe, følgende: "Å levere våre brenselcellesystemer til Caetanobus demonstrerer de mange praktiske bruksområder og miljøfordeler av hydrogen mot et karbonfritt samfunn. Vi er veldig glade for å snart se de første busser fra vår langvarige bilpartner i Europas bygater. Hydrogenbusser har betydelige fordeler sammenlignet med andre nullutslippsbusser, som lengre rekkevidde og kortere fylletid. Disse fordelene gjør at de kan operere på lengre ruter og nyte høyere utnyttelse ."

Jose Ramos, president, Salvador Caetano Industria Holding, sa: "Vi er veldig stolte over å være det første selskapet i Europa for å dra nytte av Toyotas ledende brenselcelleteknologi, og ser frem til å bekrefte våre verdensutviklede bussutviklings- og produksjonsegenskaper. Vi er overbevist om at hydrogen er en flott løsning for null-utslippsbusser. "

Kilde: https://www.just-auto.com/news/toyota-supplies-fuel-cell-technology-to-portugese-bus-maker_id184763.aspx 

Medlemmer