Bentley - planlegger for hydrogen-SUV

Bentley skal ha elektrifiserte versjoner av alle sine biler innen 2025, men det britiske selskapet ser også på brenselcelleteknologi.

Bentley - planlegger for hydrogen-SUV

Bentley-sjefene avslørte på Geneve Motor Show 2019 til at Auto Express at firmaet ser på utviklingen av hydrogen og brenselcelleteknologi.

Det britiske selskapet har tidligere kunngjort planer om å tilby en elektrifisert drivlinje på hver modell innen 2025, men Bentleys engineering direktør Werner Tietz har sagt at plug-in hybrid og fullt elektrisk kjøretøy er bare to av løsningene merkevaren jobber med.

Vi har mange muligheter - vi vil ha elektrifiserte versjoner av alle navneplater innen 2025, dette er en klar strategi, fortalte Tietz til Auto Express. - Vi diskuterer helt elektriske løsninger, men vi må tenke på ulike teknologier utover batteriteknologi, som eksempelvis brenselcelleteknologi - dette er noe vi må se på. Hvis du ønsker å slepe 3,5 tonn, kan du ikke gjøre det med et elektrisk batteri, fortsetter han. 

Hydrogenmodeller vil bli aktuelle rundt 2025. Bentleys umiddelbare fokus er på å utvikle hybridprogrammer med lengre rekkevidde. Tietz la til: - Et viktig neste trinn er et lengre utvalg for plug-in hybrid; hvis vi har en utvikling i batteriteknologi, er kanskje 100km mulig. "

Tietz la til at det å være en del av Volkswagen-gruppen gir mange muligheter som de kan dra nytte av, selv om det ikke er noen beslutning om hvilken vei du skal ta. "Vi ser på flere begreper, samarbeidet med konsernet betyr at vi har mange teknologier tilgjengelig, sier Tietz.

Medlemmer