Hydrogenforum møtes på Småkraftdagane

Hydrogenforum møtes på Småkraftdagane

Norsk Hydrogenforum vil i år avholde generalforsamling under Småkraftdagane i Bergen. Der vil vi også arrangere en åpen fagdag om hydrogen.

21 feb. 2018

Olav Skeie (bildet) som er prosjektleder for Småkraftdagane, er storfornøyd etter å ha fått med Norsk Hydrogenforum som samarbeidspartner.

– Samarbeid er helt nødvendig dersom vi skal lykkes med en fornybar omstilling av samfunnet vårt. Alle fornybare bransjeorganisasjoner burde hatt en felles møteplass. At småkraft og hydrogen har funnet sammen, er en begynnelse og det synes jeg er moro, sier Skeie som håper riktig mange hydrogenaktører vil finne veien til Quality Hotel Edvard Grieg.

 

Møte med tungvektere

Generalsekretær Kristian Vik i Norsk Hydrogenforum er enig i at et tettere samarbeid er nødvendig for å skape nye, framtidsrettede løsninger. Småkrafta tar jo allerede hele landet i bruk med sine småkraftverk, noe som er svært interessant for hydrogeninfrastruktur-sammenheng. Forhåpentlig kan Småkraftdagane bli et arnested for nye businesskonstellasjoner.

– Med over 400 deltakere, er Småkraftdagane den største kraftforsamlingen som vi i hydrogenbransjen er blitt invitert inn i, påpeker Vik.

Han viser for øvrig til at både olje- og energiminister Terje Søviknes og Vassdrags- og energidirektør Per Sanderud har varslet sin ankomst. Kristian Vik tror hydrogenfolket også vil være interessert i å få bedre innblikk i det økonomiske makrobildet og markedsutsiktene for kraftbransjen.

 

Hydrogenprogrammet

I løpet av arrangementet vil Småkraftforeninga også presentere sitt siste hydrogenprosjekt – som har tatt utgangspunkt i spørsmålet «Kan hydrogenproduksjon utløse 80 GWh innestengte kraftprosjekter?» Konklusjonene fra dette prosjektet vil bli fremlagt i Bergen.

Generalforsamlingen i Norsk Hydrogenforum avholdes i et separat lokale torsdag 22. mars, fra kl. 10.00 til kl. 11.30. Deretter blir det medlemsmøte i Norsk Hydrogenforum.

KL. 13.00 inviterer vi med oss småkraftbransjen til en felles faglig workshop om hydrogen, som avsluttes med en ekskursjon til Uno-X sin nye hydrogenstasjon i Åsane.

Mer informasjon og påmelding finnes på www.smakraftdagane.no.

Småkraftforeninga er interesseorganisasjonen for småkraftnæringen. Foreningen representerer eiere av småkraftressurser, som enten har bygd ut eller ønsker å bygge ut kraftverk.