Shell vil bygge hydrogen-imperium - satser stort i UK og Tyskland

Royal Dutch Shell (Shell) ønsker å bygge et hydrogen-imperium i et forsøk på å løse problemet med å lagre energi over lang tid, skriver Bloomberg, ifølge TDN Finans.

26 mai 2017

Shell-vil-bygge-hydrogen-imperium - sak fra Hegnar.no:

Shell har allerede begynt å bruke hydrogen på sine stasjoner i Tyskland og Storbritannia. Videre har selskapet opprettet et fellesforetak med partnere som Daimler AG for å distribuere hydrogen fra fyllestasjoner i Tyskland. Ifølge Bloomberg tar selskapet sikte på å lansere løsningen ved 400 lokasjoner innen tidlige 2020-tallet.

- Hydrogen kan brukes som et lagringsmedium, liknende batterier. Jeg kan se for meg en verden der det til og med er et hydrogen-nett. Du kan bruke det til bilen, du varmer opp hjemmet, elektrisiteten din, gjennom det nettet, sier nedstrøms-direktør John Abbott i Shell, ifølge Bloomberg News.

Den første stasjonen i Storbritannia ble introdusert i februar, og Shell tar sikte på å åpne ytterligere ti stasjoner innen utgangen av året, ifølge nyhetsbyrået.

Lagring over forskjellige tidsrom vil være nødvendig for å avvende energisystemet med fossilt brensel. Kortsiktige gap mellom vind- og solgenerering kan dekkes av batterier, men toppene mellom sesongene krever at store mengder energi lagres for måneder av gangen, skriver nyhetsbyrået.

Shell har tidligere uttalt at selskapet også ser hydrogen som en løsning for shipping, fly og lastebiler.

hentet fra: http://www.hegnar.no/Nyheter/Energi/2017/05/Shell-vil-bygge-hydrogen-imperium 

Les også mer på Shells nettsider her.