PowUnit vil erstatte diesel med hydrogen på byggeplasser

Et firma som nå etablerer seg på Kongsberg har mål om å erstatte bensin og diesel i produksjonen på byggeplasser. De har store offentlige byggherrer som potensielle kunder.

08 sep. 2018


Laagedalsposten skriver 6. september om NHF's medlemsbedrift PowUnit som nå forlater Oslo for å etablere seg på Kongsberg i en sterk industriklynge. Målet er å erstatte bensin og diesel med hydrogen på byggeplasser.

PowUnit utvikler en mobil kraftenhet (MPU) som produserer strøm og varme basert på hydrogen, noe som kan gi utslippsfrie byggeplasser. PowUnit har hatt kontorer på Filipstad brygge i Oslo, men flytter nå til Kongsberg. 

Målet er å få ut produktet i slutten av 2020. Produktet det er snakk om, er en mobil kraftenhet (MPU) som produserer strøm og varme basert på hydrogen, noe som kan gi utslippsfrie byggeplasser.

Stort midlertidig energibehov

Det er Knut Linnerud og Kåre Kåsin som jobber fulltid med dette, og de har i tillegg med seg Roger Karlsson. PowUnit har hatt kontorer på Filipstad brygge i Oslo, men flytter nå til Kongsberg, og blir en del av KongsbergHow. Da de etablerte selskapet PowUnit i 2016, tenkte de bredt, men har spisset seg ned mot å levere til entreprenører med prosjekter på byggeplasser i Oslo-området, mot kommunaletatenes ambisiøse byggherrer. Noen av utfordringene der kan være et stort, midlertidig energibehov, og samtidig lokal forurensing.

Du kan laste ned hele artikkelen fra Laagedalsposten som pdf her.

Saken (bak betalingsmur) finnes på denne linken:
https://www.laagendalsposten.no/nyheter/naringsliv/kongsberg/vil-erstatte-diesel-med-hydrogen-pa-byggeplasser/s/5-64-574100