Nikola: Ikke lenge til hydrogenlastebilene er her

Trevor Milton, grunnlegger av Nikola Motor Company høstet stor oppmerksomhet som en av trekkplastrene på årets Zerokonferanse når han presenterte sine ambisiøse hydrogenlastebil-planer - og utelukket ikke at lastebilene for det Europeiske markedet kan bygges i Norge.

02 nov. 2017

Årets Zerokonferanse har satt rekordstort fokus på hydrogen som energibærer. ZERO trakk fram de store trendene nasjonalt og internasjonalt innen tungtransport og maritime løsninger. Amerikanske Nikola gjorde en av sine første store presentasjoner  i Europa under konferansen, og viste stor interesse for hva vi har gjort og kulturen i Norge for framoverlent arbeid for utslippskutt.

ZERO fikk NRK til å lage et innslag om Nikolas planer på Dagsrevyen mandag 30. nov., og mulighetene for introduksjon av storskala nullutslippslastebiler med hydrogendrift i Norge. Se innslaget her:

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/NNFA19103017/30-10-2017#t=19m28s 

Den 1. nov. arrangerte ZERO og Norges Lastebileier-forbund et møte med sentrale aktører fra myndighetene, lastebilnæringen og representanter fra hydrogenbransjen. Trevor Milton kunne her avsløre at det er ikke umulig at Europa-produksjonen av Nikola One kan komme til Norge... Les mer i yrkesbil.no:
http://www.yrkesbil.no/artikkel.php?aid=48856 

pic
Nikola Motor-grunder Trevor Milton (i midten) møtte Frode Eggan (t.v.) fra Tine og Rolv Olav Tenden fra Tenden Transport, som begge har bestilt lastebil fra amerikaneren.
Foto: Brede Høgseth Wardrum, Yrkesbil.no