NEL Hydrogen med kjempekontrakt i Frankrike

Nel Hydrogen har i dag sikret seg verdens største industriskala Power-to-Gas-kontrakt, hos H2V Product i Frankrike. Første steg er en rammeavtale til en verdi av 450 millioner kroner med mulighet for å øke verdien til 3,15 milliarder kroner.

13 juni 2017

Rammeavtalen er med H2V Product som omfatter design, konstruksjon og vedlikehold av hydrogenproduksjonsfabrikker i industriskala.

Nel opplyser i en melding at selskapet har signert en rammeavtale til en verdi av 450 millioner kroner med mulighet for å øke verdien til 3,15 milliarder kroner. 

Avtalen omfatter design, konstruksjon og vedlikehold av hydrogenfabrikker. Verdien på den første kontrakten er rundt 450 millioner kroner, og kan øke til minimum 3,15 milliarder kroner for seks andre H2V Product fabrikker i Frankrike.

Den første fabrikken vil bli utviklet fra 2018 til 2020, og er på 100 MW - en skala som aldri før har vært solgt i hydrogenbransjen. Målet videre er å fortsette å legge til ytterligere produksjonslinjer i perioden 2020 til 2025 for å nå kontraktsverdi på minimum 3,15 millarder kroner. H2V PRODUCT er et datterselskap av Alain Samson-eide SAMFI-INVEST Group.

Dette er det store internasjonale gjennombruddet for moderselskapet i Norge, og NEL må nå legge planer for kraftig utvidelse av produksjonskapasiteten og arbeidsstokken på Notodden. Ifølge børsmeldingen må produksjonskapasiteten på anlegget i Telemark øke med 7-8 ganger for å møte etterspørselsveksten - en eventyrlig utvikling.

Norsk Hydrogenforum vil gratulere NEL med denne fantastiske milepælen - som virkelig blir starten på det neste norske industrieventyret!

Nyhetssaken er videreutviklet hentet fra Hegnar