NEL Hydrogen fått to viktige kontrakter i California

NEL Hydrogen har inngått sin største kontrakt på levering av hydrogenstasjoner – i California. Dette innebærer et gjennombrudd for selskapets teknologi i USA og setter for alvor norske hydrogenaktiviteter på verdenskartet.

07 mars 2017

I flere børsmeldinger siste ukene har det tikket inn banebrytende meldinger til Oslo Børs fastslår NELs konsernsjef Jon André Løkke at dette er selskapets hittil største enkeltordre for fyllestasjoner.
Jon Eriksen som er norsk prosjektleder i Blue Move, sier i en kommentar at «det er utrolig gøy å se at våre samarbeidspartnere lykkes på denne måten».
– Dette er en anerkjennelse av nordisk teknologi, legger han til.

Utvider kundeporteføljen
Fredag 17. februar kom nyheten som vil bidra til å gi teknologiselskapet NEL Hydrogen et solid fotfeste i California. Da offentliggjorde Californias Energy Commission sin siste tildeling av støtte til utbygging av hydrogenstasjoner.
Selskapet har fra før en samarbeidsavtale med Uno-X og om å levere hydrogenstasjoner i Norge. Den første av disse ble åpnet i Sandvika 22. november i fjor. Innen 2020 skal ytterligere 19 hydrogenstasjoner på plass i Norge.

Bygger verdens største fabrikk
I forrige uke meldte NEL at det også en inngått en avtale om å levere tre hydrogenstasjoner og en elektrolysør til Island. Tidligere har selskapet inngått avtaler om leveranser til blant andre Sverige og Latvia.
NEL er også i ferd med flytte produksjonen av fyllestasjonene sine til en ny fabrikk i Danmark. Fabrikken i Herning blir verdens største i sitt slag, med en årskapasitet til å lage nok fyllestasjoner til å understøtte 200.000 hydrogenbiler.