Hyundai avduker neste hydrogenbil som kan gå opp mot 80 mil

På en seremoni i Seoul i dag har Hyundai avduket deres kommende hydrogenbil, som offisielt lanseres i januar neste år.

17 aug. 2017

Hyundai har sluppet bilder av den nyeste generasjon hydrogendrevne SUV-en som offisielt kommer neste år, og skal vi dømme etter bildene tror vi denne kan bli meget attraktiv i det norske markedet. Bilen får Hyundais fjerde generasjon brenselcellesystem, etterfølgende ix35 som andre generasjons produksjonsbil, og blir noe større enn dagens Tucson/ix35.

  

Mer effektiv og sterkere

Den nye modellen får en langt mer moderne design, samt et oppdatert og mer effektivt drivverk. Bilen har en energieffektivitet på 60 prosent, mot dagens modell som er på 55,3 prosent. Dermed får den en rekkevidde på 80 mil på en tank basert på den europeiske kjøresyklusen.

Ytelsene er også betraktelig økt fra forgjengeren. Motoren yter 163 hestekrefter mot dagens 136. Produksjonskostnadene skal også være lavere enn før. Selve bilen er også mer moderne enn tidligere, med førerstøttesystemer som vi ser er vanlige på konvensjonelle biler.
 Bilen debuterer under teknomessen CES i januar neste år. Da får den også et navn. Foto: Hyundai
Bilen debuterer under teknomessen CES i januar neste år. Da får den også et navn. Begge foto: Hyundai

Bilen skal være spydspissen i Hyundai-konsernets satsing på lavutslippsmodeller der til sammen 31 modeller fra Hyundai og Kia skal lanseres innen 2020. Det at selskapet satser på flere teknologier, modellene består av hybrider, elbiler og hydrogenbiler.

Nyheten er hentet fra:

https://www.dn.no/privat/2017/08/17/1524/Motor/hyundai-tror-pa-hydrogen