Hydrogenprisen tildelt Toffen

«En høyst fortjent pris.» «En verdig vinner.» Slik var den unisone reaksjonen på Hydrogenkonferansen, da Christopher Kloed ble tildelt hydrogenprisen.

03 juni 2020


Christopher Kloed ble tildelt Hydrogenprisen 2019.

– Det er få, kanskje ingen, som fortjener denne prisen som Christopher Kloed, sa juryleder for hydrogenprisen og styreleder i NHF, Steffen Møller-Holst, da han kunngjorde navnet på prisvinneren.

Han viste til at Christopher Kloed – eller Toffen som han gjerne kalles – har vært en drivende kraft, primært på industrisiden. Han var helt sentral i arbeidet med å samle bransjen i en nasjonal forening.

– Sammen med Reidar Tunold og Bjørn Gaudernack grunnla han Norsk Hydrogenforum i 1996. Toffen var også foreningens første styreleder, fortalte Møller-Holst.

Med sin lange fartstid i industrien, ikke minst i en årrekke hos Norsk Hydro Electrolysers som var forløperen til NEL, er Christopher Kloed en ubestridt nestor i den norske hydrogenbransjen.

 

– En ære å få prisen

– Det kom som en stor overraskelse på meg, da Steffen ringte og fortalte den gledelige nyheten. Jeg er både stolt og beæret å få prisen, sa Christopher Kloed i sin takketale.

Han fortalte at han har en sterk tro på at hydrogenmiljøet en dag vil blir så stort og sterkt at myndighetene blir nødt til å sette hydrogen høyt opp på prioriteringslisten over energibærere.

– Jeg ønsker dere alle fortsatt suksess i arbeidet med hydrogen, slik at vi kan gjøre verden til et grønnere og bedre sted for kommende generasjoner, sa Kloed.

 

Stolt samarbeidspartner og venn

Daglig leder Jon Eriksen i hydrogenselskapet Hystorsys var tilstede i konferansestudioet hos Arctic Securities, for å motta prisen på vegne av sin mangeårige styreleder.

– Jeg er beæret over kunne motta prisen på Toffens vegne. Han har vært en pioner innen hydrogen og en mentor for meg. Og så har han – ikke minst – vært en god venn, sa Jon Eriksen.


Jon Eriksen i Hystorsys, her flankert av NHFs styreleder Steffen Møller-Holst og generalsekretær Ingebjørg Telnes Wilhelmsen, mottok prisen på vegne av Christopher Kloed.