Hydrogenkonferansen – rett rundt hjørnet

Når hydrogen- og ammoniakkbransjen samles 1. juni, blir det lansering av rykende ferske prosjektsatsinger og nyheter.

22 mai 2023

Dette er også arenaen for spennende diskusjoner mellom eksperter og politikere om veien videre for den norske hydrogensatsingen. Lattervekkende underholdning hører også med på årets Hydrogenkonferansen, som arrangeres av Norsk Hydrogenforum (NHF) 1. juni på Radisson Blu Scandinavia i Oslo.

Sammenhengende verdikjede for hydrogen

– Nå har vi ventet en stund på at det skulle skje noe fra regjeringens side på hydrogenfronten, og vi gleder oss til å få presentert hovedfunnene i utredningen om hva som skal til for å bygge en sammenhengende verdikjede for hydrogen, som Oslo Economics har gjort sammen med Sintef, NTNU og Greensight. Vi kommer til å utfordre olje- og energiminister Terje Aasland på hvordan regjeringen vil følge opp dette arbeidet, forteller Ingebjørg Telnes Wilhelmsen, generalsekretær i NHF.Olje- og energiminister Terje Aasland vil bli utfordret på hvordan regjeringen vil følge opp arbeidet med å bygge en verdikjede for hydrogen.

Som alltid under Hydrogenkonferansen presenteres nye prosjekter, rykende fersk forskning og oppdateringer, i år presentert av Øyvind Rudberg i Esso om deres samarbeid med Green H på Slagentangen, Kathrine Kværnæs Ryengen i ZEG Power, Vigdis Hope i Hydrogen Solutions, Andreas T. Echtermeyer ved NTNU og Tora Eidsmoen ved Høgskulen på Vestlandet/UiB.

Energisystemet må utvikles for å legge til rette for hydrogen

NHF tar energidebatten 

I lys av Energikommisjonens rapport og vårens store diskusjon om strømpris og strøm, inviterer NHF til energidebatt. Hvordan bør vi utvikle energisystemet for å legge til rette for hydrogen, og ikke minst, hva kan hydrogen bidra med i et velfungerende energisystem? I denne sesjonen vil Robert Seguin i THEMA Consulting varme opp til panelsamtale med Åslaug Marie Haga i Fornybar Norge, Sverre Gotaas i Herøya Industripark og Energikommisjonen, Jürgen Tzschoppe i Statkraft og Gunnar Løvås i Statnett.

Norge i et europeisk perspektiv 

Tejs Laustsen Jensen i Brintbranchen, Vibeke Mohn Herberg i Hydro Havrand, Håkon Volldal i Nel og Trude Sundset i Aker Horizons vil dele sine betraktninger på hvordan det som skjer i Europa påvirker den norske hydrogenbransjen.

Verdiskaping i hele landet

Vi kickstarter dessuten høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg og spør: Hvordan lykkes vi med verdiskaping i hele landet? Fylkesordfører Arne Thomassen (Agder), fylkesvaraordfører Natalia Godis (Vestland) og ordfører Rolf Laupstad (Berlevåg) vil forsøke å belyse dette fra et regionalt perspektiv.

Det faglige programmet avsluttes med en livlig politisk debatt med Ole André Myhrvold (SP), Liv Kari Eskeland (H), Ola Elvestuen (V) og Lars Haltbrekken (SV).

Festmiddag og underholdning

Deretter inviterer til NHF til aperitiff og festmiddag med utdeling av den prestisjefylte hydrogenprisen.

– Johan Golden vil lose oss gjennom kvelden og stå for underholdning, så vi håper dere er klare for å trene lattermusklene, sier Ingebjørg Telnes Wilhelmsen.

Informasjon om program og påmelding finner du her.