BMW varsler ny hydrogenbil

BMW lanserer sin første hydrogenmodell, i samarbeid med Toyota. Den vil være basert på X5-plattformen – og ble nylig vist som konseptbil på bilutstillingen i Frankfurt.

17 sep. 2019


Modellen som presenteres i 2022 vil minne om konseptbilen BMW i Hydrogen NEXT. Foto: BMW Group

BMW viser dermed alvor med sin hydrogensatsing, med en barske SUV’en som ventelig vil være attraktiv i det norske markedet.

– Med en robust bil som takler det tøffe, norske vinterfjellet, snakker vi om en bil som fort kan bli en salgssuksess som skiller seg fra typiske batterielektriske biler. Vi har fulgt utviklingsarbeidet i tysk bilindustri i mange år. Det er gledelig at de nå nærmer seg masseproduksjon av hydrogenbiler, sier generalsekretær Kristian E. Vik i Norsk Hydrogenforum.

Tett teknologisamarbeid

BMWs samarbeid med Toyota rundt hydrogenteknologi har pågått siden 2013, med tester av ulike prototyper med en rekkevidde mellom 450 og 700 kilometer på én tank.

Nå varsler selskapet at det vil presentere en modell med neste generasjons hydrogenteknologi i 2022.

Med det økende fokuset på hydrogen i Asia, ser BMW Group at biler med hydrogenteknologi kan bli mer aktuelt fra 2025.

Spent på mottakelsen

BMWs videre hydrogensatsing vil i stor grad påvirkes av forutsetningene i de ulike markedene rundt om i verden, varslet bilprodusenten under bilutstillingen i Frankfurt 10. september.

Selskapet vil se an mottakelsen av premieremodellen før det eventuelt blir satset for fullt på hydrogen, påpeker BMW Norges kommunikasjonssjef Marius Tegneby overfor Motor: – Man kan ikke gifte seg med én type teknologi, slik bilmarkedet ser ut nå, sier han.