Audi vil ha klar ny hydrogenbil i løpet av året

Audi har varslet storsatsing på elbiler. Audi-sjef Bram Schot melder også at selskapet forbereder en kraftig opptrapping av hydrogensatsingen sin.

18 mars 2019

Nesten alle merkene i VAG-konsernet har flagget nye elektrifiserte biler de kommende årene. Bentley har også lettet på sløret om hydrogenplanene sine, men bare Audi har kommet med konkrete planer om hydrogenmodeller.


Audi h-tron konseptbil vist fram i Lillestrøm for noen år siden. Foto: Audi

– Hyundai og Toyota har fått til mye på hydrogen allerede. Jeg mener at vi på europeisk side nå må trappe kraftig opp utviklingen på dette feltet, sier Schot til Motor. Han mener at begrensningene på råmaterialer til batterier vil tvinge bilprodusentene til å tenke alvorlig på hydrogen som alternativ.

Les også i Motor: Audi i hydrogensamarbeid med Hyundai

Prototyp i 2019

– Vi har vedtatt å øke investeringene, putte på flere folk, og vise tydeligere at vi faktisk ønsker å få opp farten på dette området, sier Schot videre. – uten å være konkret på hva satsingen skal innebære i kroner og øre.

Audi skal ha en prototyp av hydrogenbilen på veien i løpet av året, og planlegger for produksjon i et begrenset volum i 2021.

Schot anslår at selskapet vil ha hydrogenbiler i ordinær produksjon på andre halvdel av 2020-tallet.

Audi-representanter understreker at hydrogen-investeringene ikke skal gå på bekostning at den satsingen som er i gang med batterielektriske biler. Audi har annonsert at de trapper opp elektrifiseringen på bred front – med 12 helelektriske modeller innen 2025.

Bakparti på bil
Foto: Peter Raaum, Motor.

Kilde: https://www.motor.no/artikler/audi-med-hydrogenbil-klar-i-lopet-av-2019/