Aktuelt

16. november

NEL med ny storkontrakt - skal levere megastasjoner til Nikola Motor i USA

Nel har inngått rammeavtale med Nikola Motor og skal i første omgang levere to demonstrasjonsstasjoner for hydrogenfylling, tilpasset Nikola Motor Companys revolusjonerende hydrogenlastebil, Nikola One.

02. november

Nikola: Ikke lenge til hydrogenlastebilene er her

Trevor Milton, grunnlegger av Nikola Motor Company høstet stor oppmerksomhet som en av trekkplastrene på årets Zerokonferanse når han presenterte sine ambisiøse hydrogenlastebil-planer - og utelukket ikke at lastebilene for det Europeiske markedet kan bygges i Norge.

31. oktober

Statsbudsjettet 2018 - Norsk Hydrogenforum deltok i høringer i transport, energi&miljø og finans på Stortinget

Norsk Hydrogenforum har deltatt i høringsmøter i ulike komiteer på Stortinget de siste ukene. Hydrogen fikk stor interesse i transport- og kommunikasjonskomiteen, hvor også Drivkraft Norge, Energigass Norge og Småkraftforeninga løftet fram hydrogensaken.

14. oktober

Etablerer driftsstøtte til hydrogenstasjoner

Fylkestinget i Akershus har vedtatt å etablere en ordning for tilskudd til drift av fyllestasjoner for hydrogen. Tilskuddet skal bidra til å sikre en infrastruktur for hydrogenbiler i Akershus, og er en del av fylkeskommunens hydrogensatsing.

12. oktober

Første hydrogenbil på grønne skilter

Skedsmo kommune har fått sin Renault Kangoo ZE H2. Dermed er den første batterielektriske varebilen med brenselcelle rekkeviddeforlenger på plass i Norge.

10. oktober

Steffen Møller-Holst har kjøpt hydrogenbil - får ikke fylt drivstoff

Steffen Møller-Holst har kjøpt en bil som går på hydrogen. Problemet hans er at det ennå ikke er mulig å fylle dette drivstoffet noe sted i Midt-Norge.

03. oktober

Viking Line planlegger å bygge verdens første cruiseskip med hydrogendrift

Det norskeide cruiserederiet Viking Cruise med eier Torstein Hagen som forrige uke lanserte planer om et skip som går på hydrogen, under Sjøsikkerhetskonferansen i Haugesund. Skipet skal bli 230 meter langt, med plass til 1400 ombord.

13. september

MB GLC F-Cell plug-in hydrogenbil presentert på IAA i Frankfurt

I dag har Daimler endelig presentert detaljene for kommende GLC F-Cell plug-in. Dette blir verdens første ladbare hydrogenbil, perfekt for land med "glissen" infrastruktur eller i oppstartsfasen for stasjonsnettverk.

11. september

Smart Mobility et stort løft for framtidas mobilitet i Norge

Med over 350 deltagere fra inn- og utland og topptungt fra politikere og Norges næringsliv, ble den aller første Smart Mobility-konferansen en stor suksess. Norsk Hydrogenforum var samarbeidspartner da OREEC og Norges Varemesse arrangerte den store konferansen og messa på Lillestrøm torsdag 7. september.

07. september

Hydrogenprisen 2017 går til Ola Elvestuen

Venstres nestleder Ola Elvestuen har i over 10 år som toppolitiker jobbet hardt for innfasingen av hydrogenteknologi.

22. august

Sikter mot hydrogen-hurtigbåt på Oslofjorden i 2022

Buskerud, Akershus og Oslo har gått sammen om å se på mulighetene for utslippsfrie båtruter i Oslofjorden. Utredningen har vurdert de tekniske og økonomiske mulighetene for å få realisert hurtigbåter uten utslipp. Studien har også vurdert samfunnsnytten og angir når utslippsfrie hurtigbåter kan være på plass. Hydrogendrift kommer best ut i en samlet vurdering.

22. august

Avduking av BMW X7 hydrogenbil på bilmessen i Frakfurt i september

Flere bilmedier melder nå at en BMW-rapport tilsier at de planlegger å avduke en X7 brenselcelledrevet hydrogenbil på bilmessen i Frankfurt i september. Dette skal bli en stor hydrogenbil, og X7-plattformen gir rom for hele 7 passasjerer.

17. august

Hyundai avduker neste hydrogenbil som kan gå opp mot 80 mil

På en seremoni i Seoul i dag har Hyundai avduket deres kommende hydrogenbil, som offisielt lanseres i januar neste år.

07. august

Hydrogenprisen 2017 vil deles ut på Smart Mobility-konferansen, 7. sept

Etter noen års pause vil Hydrogenprisen igjen deles ut i 2017, under Smart Mobility-konferansen på Norges Varemesse, 7. september.

02. august

Geiranger kveles av eksos, men nytt forprosjekt viser stort potensiale for hydrogendrevne skip

Klimasats-prosjektet Hellesylt Hydrogen Hub har det siste halve året jobbet med forprosjektering for etablering av verdikjede for produksjon og bruk av hydrogen langs Geirangerfjorden. I sommer har det vært mye debatt etter klaging fra turister i området. Nå skal et nytt selskap etableres for å bruke hydrogen på turistfergene, busser, nyttetransport og leiebiler, og på sikt også cruiseskipene.

02. august

Daimler legger ikke hydrogensatsingen død - satser for fullt gjennom stasjons- og bilutvikling

Enkelte elbilorienterte medier meldte i vår at Daimler og Mercedes skroter sin hydrogensatsing. Dette er langt fra riktig, Daimler har et langsiktig program hvor hydrogen og brenselceller inngår i deres nullutslipps elektrifiseringsstrategi.

01. august

Hydrogen i tungtransporten kan bli konkurransedyktig

Greensight AS har gjort en studie for ZERO på priser for hydrogen som drivstoff og hydrogendrevne lastebiler, for å se på hvordan de ulike elementene kan reduseres i pris for at hydrogen i tungtransporten kan bli konkurransedyktig.

13. juli

Nå kommer hydrogenferjer

Statens vegvesen utfordrer nå rederier og teknologimiljøer til å lage en delvis hydrogendreven ferje. I dag ble en egen utviklingskontrakt lyst ut for Hjelmeland-sambandet i Rogaland.

12. juli

Statoil utreder nederlandsk hydrogenkraftverk koblet til norsk sokkel

Statoil skal utrede å sende naturgass fra Norge til Nederland, konvertere det til hydrogen for å lage strøm og deretter CO₂ tilbake igjen for lagring på norsk sokkel. I samarbeid med svenske Vattenfall skal de undersøke om det kan bli en lønnsom affære.

10. juli

hydrogen.no har fått ny drakt!

Norsk Hydrogenforum har gleden av å lansere helt nyoppussede nettsider, utviklet i samarbeid med designbyrået Catch Media og med gode bidrag fra Interreg-prosjektet Green Drive Region.

09. juli

Hydrogen – fra hype til hypertech

I Trondheim kjører store lastebiler snart rundt på hydrogen produsert fra solkraft og med rent vann som "eksos". Hydrogenteknologi kan gjøre både tog og skip utslippsfrie - med norske vindkast på tanken.

15. juni

Enova lanserer eget støtteprogram for utrulling av hydrogenstasjoner

Endelig ble det lenge avventede hydrogeninfrastruktur-programmet fra Enova lansert i dag. I programmet vil 3 stasjoner kunne motta støtte i løpet av høsten, med en forventning om økning til flere stasjoner de kommende årene. Frist for å søke støtte er i slutten av september og støttede prosjekter vil annonseres i november.

13. juni

NEL Hydrogen med kjempekontrakt i Frankrike

Nel Hydrogen har i dag sikret seg verdens største industriskala Power-to-Gas-kontrakt, hos H2V Product i Frankrike. Første steg er en rammeavtale til en verdi av 450 millioner kroner med mulighet for å øke verdien til 3,15 milliarder kroner.

12. juni

Industrimeldingen: Stortinget ber Regjeringen utarbeide en egen industristrategi for hydrogen

Næringskomiteen på Stortinget har behandlet den nye Industrimeldingen på høring, og i sin innstilling krever de en egen industristrategi for hydrogen.

10. juni

Ny sterkere satsing i Norsk Hydrogenforum med èn mill. i revidert statsbudsjett

Hydrogensatsingen i Norge får et løft etter at Norsk Hydrogenforum er blitt styrket med èn million kr., i den endelige avtalen om revidert statsbudsjett mellom Regjeringspartiene, Venstre og Krf.

09. juni

Nasjonalt fylkeskommunenettverk for hydrogen etablert

8 fylkeskommunar, ZERO, KS og Norsk Hydrogenforum deltok på oppstartsmøte for nytt fylkeskommunalt hydrogennettverk på Gardermoen 8. juni.

01. juni

Fylkeskommuner

26. mai

Shell vil bygge hydrogen-imperium - satser stort i UK og Tyskland

Royal Dutch Shell (Shell) ønsker å bygge et hydrogen-imperium i et forsøk på å løse problemet med å lagre energi over lang tid, skriver Bloomberg, ifølge TDN Finans.

11. mai

Store industrimuligheter for hydrogen

Potensialet for bruk av hydrogen i tilknytning til eksisterende industrielle prosesser er svært mangslungent. En ny fyldig rapport fra Interreg-prosjektet Blue Move belyser 12 ulike muligheter for produksjon, industri, lagring og distribusjon av hydrogen i Norge og Skandinavia. Rapporten er lettfattelig skrevet og gir en grundig innføring i komponentene i verdikjeden, og gir god innsikt til alle som vurderer nye lokale hydrogeninitiativ i Norge.

23. mars

Norge trenger flere tusen hydrogen-lastebiler før 2030

Hvis regjeringen skal nå sitt klimamål for tungtransporten, må det skaffes nærmere 7 000 hydrogendrevne lastebiler frem mot 2030, viser en fremskrivning utført av TØI. - Dette er slett ingen umulighet, men det krever en tydelig strategi og støtte fra regjeringen, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

13. mars

Topplaget innen hydrogen og brenselsceller samlet i Tokyo

Et vellykket og godt besøkt seminar ble arrangert på den norske ambassaden i Tokyo, i forbindelse med den årlige "World Smart Energy Week" og FC EXPO i Japan.

07. mars

NEL Hydrogen fått to viktige kontrakter i California

NEL Hydrogen har inngått sin største kontrakt på levering av hydrogenstasjoner – i California. Dette innebærer et gjennombrudd for selskapets teknologi i USA og setter for alvor norske hydrogenaktiviteter på verdenskartet.

07. mars

Lanserer Nissans elbil med hydrogen-rekkeviddeforlenger

Lanserer Nissans elbil med hydrogen-rekkeviddeforlenger. Men allerede i år kommer den første ladehybriden med hydrogen på markedet.

Medlemmer