To nye Uno-X hydrogenstasjoner i Bergen

Artikkel bilde

Uno-X Hydrogen skal bygge Bergens to første hydrogenfyllestasjoner. Enova støtter etableringen med nesten 20 millioner kroner.

– For å bidra til reduksjon av klimagassutslipp har Uno-X Hydrogen som ambisjon å bygge 20 hydrogenstasjoner innen 2020, og vi er svært takknemlige for at Enova nå har godkjent vår søknad om støtte til å bygge to stasjoner i bergensområdet, sier Roger Hertzenberg, daglig leder i Uno-X Hydrogen AS, joint venture-selskapet som eies av Uno-X, NEL og Praxair.

Planen er at fyllestasjonene kommer på Danmarks plass i Bergen og i Åsane. Uno-X tar sikte på at stasjonene kommer i drift så snart alle offentlige tillatelser er på plass.

– Mange ildsjeler skal også takkes for sitt arbeid med å realisere et nytt steg i det grønne skiftet gjennom hydrogenstasjoner i Bergen. Spesielt kan nevnes CMR Prototech og Greenstat. Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune har også vært veldig gode støttespillere for prosjektene, og vil være blant våre første hydrogenkunder, avslutter Hertzenberg.

- Dette er en stor dag for hydrogensatsingen i Norge. Med det igangsatte ASKO-prosjektet har vi nå stasjonsutvikling i de tre største byene i Norge, et helt nødvendig steg på veien til etablering av et tidligmarked for hydrogendrivstoff her i landet, sier Kristian E. Vik, generalsekretær i Norsk Hydrogenforum. -Vi ser fram til den videre utrullingen som vil finne sted fra neste år med etableringen av et eget landsdekkende størreregime for hydrogenstasjoner fra Enova, avslutter Vik.

Les mer i pressemelding fra Enova.


Facebook

Twitter