Åpner hydrogenstasjon i Bærum 22. november

22. november settes den første hydrogenfyllestasjon i Bærum i drift, og ved årsskiftet kommer den andre ved Høvik kirke. Kanskje er dette starten på et hydrogeneventyr ikke ulikt elbileventyret tilbake til 2010.

Det sveises og skrus på en liten tomt kloss inntil nordgående avkjøring på E18 ved Kjørbo/Sandvika i Bærum kommune. Om to uker åpner Reitangruppens Uno-X Hydrogen kommunens første fyllestasjon for hydrogen. Byggepris på snaut 30 millioner kroner dekkes delvis inn med støtte fra Enova og Akershus fylkeskommune.

Strategisk plassering
Stasjonen er strategisk plassert der hydrogenbilene fortsatt vil kunne kjøre når elbilenes tilgang til kollektivfeltet opphører i morgenrushet.

Den største forskjellen på den nye og de fire allerede eksisterende fyllestasjonene for hydrogen (Herøya i Grenland, Gaustad i Oslo, Lillestrøm og Gardermoen) blir kapasiteten.

Fyllekapasitet på minimum 200 kilo H2 i døgnet dekker behovet til 50 biler, om de tankes fra tom til full tank hver dag. 1 kg hydrogen gir rundt 100 km rekkevidde.

– Målet er å kunne levere 100 kilo hydrogen på tre timer i morgenrushet og tilsvarende kapasitet om ettermiddagen, sier daglig leder Roger Hertzenberg i Uno-X Hydrogen.

Teksten er hentet fra nyhetssak skrevet av bilnorge.no, les hele saken her.

Facebook

Twitter